All good things comes to those who wait

Titel: All good things comes to those who wait
Kunstenaar(s):
Jaar: 2008
Afmeting: 250 x 100 x100 cm
Materiaal:
  • Brons
Soort: Kunstwerk
Adres: Van Slootenplein Bennekom Centrum
Het mysterieuze kunstwerk op het Van Slootenplein in Bennekom heeft een lange titel, die nieuwsgierig maakt naar de achterliggende gedachte. Het kunstwerk is bedoeld als een “verassing” voor de voorbijganger. Een geheimzinnig kunstwerk dat niet schijnt te passen in zijn omgeving. Setola wil de toeschouwer prikkelen en uitnodigen tot nadenken.

Sandro Setola heeft een gebouwtje ontworpen dat past bij een wachtend persoon. Een wachthuisje groot genoeg voor één persoon en met maar één deur. Alleen de buitenkant is zichtbaar. De binnenkant blijft onzichtbaar. De deur kan niet open. Alle wanden zijn versierd met symbolen die op de een of andere manier iets met het begrip tijd te maken hebben. De wand met de vlinder is gericht op het zuiden en gewijd aan de zomer met de vlinder als symbool voor de metamorfose. De verwijzingen naar planten en bloemen verbeelden het gegeven van voortplanting. Setola heeft een grote fascinatie voor natuurlijke processen. Hij maakt vaak gebruik van architecturale vormen om dit uit te drukken.

Bij het uitwerken van het huisje heeft Sandro Setola gekozen voor een arbeidsintensieve stijl. De vier wanden van het huisje zijn allemaal uit stukken afvalhout vervaardigd en daarna in brons gegoten. Zichtbaar in het bronzen afgietsel zijn de sporen van spijkers, splinters en verfspetters.

De kunstenaar heeft zich bij het ontwerp laten leiden door het Beeldplan Bennekom uit 2005 van Wim Korvinus. In dit Beeldplan staan een aantal plekken in het dorp genoemd waar kunstwerken geplaatst kunnen worden, die passen bij het karakter van Bennekom en de identiteit van het dorp kunnen versterken.